Konsert på Bright Future School. 17 april 2014

bajajIdag dyker Zegeye och Broshan, vars egentliga namn är Sebsibe men vi kallar honom för Broshan, på vårt hotell och vi får 15 minuter på oss att göra oss i ordning och packa ner instrument, kamera och ljudanläggning och hoppar in i en bajaj. Vi bor ganska centralt och det brukar krylla av dem och de stannar så fort de ser oss vid vägkanten. Den här gången stannar en ung bajajförare med svarta solglasögon som erbjuder sina tjänster och säger på hyfsat bra engelska att han kan köra oss vart vi vill. Samtidigt stiger hans passagerare av och de ställer vid vägkanten bredvid oss. Vi frågar om han känner till Bright Future School och säger att vi ska vara på plats om 10 minuter. "chiggar yellam" (inga problem) säger han med övertygande ton. Vi har lärt oss att när folk säger "chiggar yellam" så är det alltid med välvilja men man ska absolut inte räkna med att det blir som man har tänkt sig. Den unge föraren begär 150 birr, för en resa som bör kosta max 10 birr inklusive dricks, och tillägger "this will be a tour, sir" Vi tackar för erbjudandet och går mot nästa bajaj som stannat bakom honom. Passagerarna som hade klivit av och väntat vid vägkanten kliver in i bajajen igen och föraren kör iväg.

IMG_4997 IMG_4998 IMG_5001När vi kommer fram till Bright Future School är det väldigt stressigt och vi packar upp allt och hoppas på att elen inte går igen. Under resan har jag känsla av att det är något som fattas men jag kan inte komma på vad det är. När allt är på plats kommer jag på att jag har glömt mickarna på hotellet. Broshan och Norma hoppar på Broshans motorcykeln och kör iväg till hotellet för att hämta mickarna och de hinner precis tillbaka innan eleverna dyker upp.

När eleverna kommer fram är stämningen väldigt positivt och vi öppnar konserten med Emy Winehouses "Valerie". Barnen längst fram smådansar och klappar takten med en sådan taktkänsla att man inte kan göra annat än att bli så djupt inspirerad. När vi sjunger Xavier Rudds "Spirit bird" får barnen lära sig refrängen, som är på ett språk som vi inte har lyckats identifierat ännu, och vi ber dem att sjunga med. Barnen sjunger gärna med och det låter riktigt bra.

Som avlutningslåt sjunger vi "Waving flags" och alla sjunger med. När konserten är slut vill alla komma fram och skaka hand med oss och Sara och jag skriver autografer och vi kramar barnen.

Sedan är det dags för nästa skola och där tar vi upp Fasika på scenen och han sjunger Lalehs "Live tomorrow" med oss. Åh vilken begåvning! Och som han växer på scenen!

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.