Tennis och familjelunch. 16 april 2014

På morgonen åker vi till barnen för att gå till tennisbanorna tillsammans. Tanken är att vi ska promenera dit i samlad tropp men solen har redan varit verksam i några timmar och promenaden skulle göra slut på våra krafter innan träningen. Vi beslutar oss för att åka bajaj och förhandlingar om priset, trots att priset är fastställt centralt, började genast som det brukar bli så fort bajajkonduktörerna ser vita turister.  Detta är särskilt påfrestande för våra barn då de vet att turen kostar 2 birr per resenär och konduktörerna vill ha 20 birr, ca 6 kr, för 3 resenärer.  Vi säger att det är ok och vi är på plats efter tio minuter.

IMG_5172IMG_5124 IMG_5096Barnens tränare, Negash, hälsar vänligt och påbörjar träningen med stor ambition. Det är roligt att se hur mycket barnen har lärt sig på bara två år och att de numera kan spela och njuter av spelet. Sedan är det snabba ryck hem för att duscha och göra sig fin inför lunchen på vårt hotell.

Hotellets personal har dukat bord för 20 personer och dekorerat väldigt fint. En timme senare började barnen droppa in och vi sätter oss till bords. Det finns en påsk buffé med fastemat eftersom de fastar i 40 dagar fram till påskdagen. Två av våra barn har fastat i år så resten väljer fritt från menyn. Jag blir riktigt imponerad över att personalen klarar av att servera alla dessa rätter och att bibehålla kvaliteten som de har bjudit på under vår vistelse.

IMG_5174 IMG_5180

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.