Det blev ingen simning idag. 14 april 2014

IMG_5288

Vi ska möta barnen i barnhemmet efter skolan för att gå till simpoolen och spendera resten av dagen där men regnet överrumplar oss när vi står och väntar på en bajaj. Det kanske är så att den globala uppvärmningen inte förlåter någon, inte ens de fattiga, inte ens bara för att de bidragit minst till miljöförstöringen, inte ens som tack för att de tar emot vårt farliga avfall och förgiftar sitt land för en billig slant. Den globala uppvärmningen har även gjort intryck i Etiopien och regnet faller trots att det inte är regnperiod och gatorna blir plötsligt tomma och jag undrar vart tiggarna och gatubarnen tagit vägen. Jag kan inte låta bli att tänka på de två syskon som vi såg igår natt på väg mot vårt hotell. De låg och sov tätt intill varandra i fosterställning, med ett plastskynke över de små kropparna. De låg några centimeter ovanför marken på det täckta avloppsdiket en bit ifrån gatan och mittemot Storkyrkan. Gatulampans gula sken strålade över dem och påminde om en grym teaterpjäs där åskådaren utsätts för chockerande scener som beskriver en fruktansvärd orättvisa. En bybo avbryter mina tankar och säger “the sky is crazy”

IMG_4811

När vi kommer fram till barnhemmet har barnen redan insett att vi måste hitta på något annat. Tjejerna går till frisören med Sara och Blanca. Norma och jag haar trevliga och spännande samtal med barnen och när alla är samlade ingen avslutar vi kvällen med att lära barnen en ny låt och sjunga deras favoritsånger.

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.