2013 i sammanfattning

Barnhemmet.se Aynalem2013 är till ända och barnen på barnhemmet har blivit ett år äldre!

Vi har i vanlig ordning inte varit några mästare på att informera om vad som händer förutom att barnen börjat ta lite stapplande steg i internets värld med resultatet att hemsidan fyllts med mer eller mindre begripliga små inlägg.

Därför kommer här en sammanfattning om vad som hänt under 2013. Inom kort kommer också info om våra ambitioner inför 2014.

2013 inleds med att vi planerar för att de äldsta barnen ska komma till Sverige och få intensivundervisning i engelska.

Besök i Januari

I januari var Camilla och Lotta och besökte barnen. Tennis, skolbesök och fixande med barnhemmets internetuppkoppling!

Camilla tog nya bilder på allihop. De kommer inom kort upp här på hemsidan.

http://barnhemmet.se/2013/01/24/lordag-19-januari-2013/ och framåt

Besök i april

4BA074F1-7EF6-437B-A8B8-51EA9869FEE716-300x200Worku, Mauricio & Blanca Contreras och Sara Sangfelt besöker barnhemmet i april. Skolbesök, simundervisning, tennis och musik står på programmet.

Och förberedelser inför sverigeresan förstås.

http://barnhemmet.se/2013/04/01/lordag-30-april-2013/ och framåt

Besök i juni

I juni var Workafes på besök i Awassa. Mer administration kring sverigeresan med ordnande av pass och annat. Brosan som byggt både gamla och nya delan av barnhemmet anlitas för att ta hand om en del underhåll.

Inställd resa

I augusti får vi ett nedslående besked från migrationsverket. Barnen får inte inresetillstånd med hänvisning till att man inte kan styrka att barnen har för avsikt att åka hem igen!? Vi överklagar utan att beslutet ändras.

Nya planer

Snabbt frågar vi Toni som var tilltänkt som privatlärare under sverigevistelsen om hon kan tänka sig att åka ner till Awassa i två veckor och undervisa barnen. Toni ville gärna åka! Bokning av flyg och hotell tar vid och barnen tillbringar två veckor med Toni på ett hotell utanför Awassa med undervisning från 9-18 varje dag. Snart kommer Tonis berättelse och bilder publiceras här på hemsidan.

Martin

DSC_0598Senare under hösten åker Martin Ingerby, en av våra trogna supportrar från Alviksskolan ner till barnhemmet för att stanna en dryg månad. Han ger barnen extraundervisning i engelska och han undervisade dessutom under en månad på en av barnens ordinarie skolor.

Besök i december

I december åker Worku, Mattias och hans dotter ner tillsammans med Jonathan Adrian och besöker barnen.

Bidrag

Vi vill också passa på att tacka alla er som givit bidrag till barnhemmet. Vi är mycket tacksamma 🙂 Vi vill också påminna om att alla bidrag går helt oavkortat till barnen!

PS: Barnens bloggande har vi nu flyttat ut i högerkanten!

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.