Spelning på Fassika, Shlmat och Ethiopias skola och på en lågstadieskola

Fredag 5 april

Idag blev vi hämtade klockan 10 av Brorsan som tog oss till Ethiopia, Shlmate och Facikas skola. Rektorn välkomnade oss med öppna armar och jag, Mauricio och Blanca tackade för att vi fick vara där! Vi besökte först barnens klassrum och spelade några låtar innan vi begav oss till skolgården, där en mängd av vackra elever hade samlats för att lyssna på oss och delta i konserten.

Folksamlingen bildade en ring runt oss och när vi presenterade, samt förklarade innebörden av första låten vi spelade, “Live Tomorrow”, sken de upp som solar! Vi förklarade för dem att det var viktigt att ta tillvara på dagen, kämpa för att lyckas i framtiden och för att skaffa sig en bra utbildning. Vi sa även att man aldrig ska ge upp, det är viktigt att tro på sig själv!

När vi hade spelat klart hoppade barnen på oss och gav oss en bunt kramar fyllda av kärlek!

Rektorn ville även att vi skulle spela för småbarnen på förskolan, så vi tog med gitarren och gick dit till de söta småbarnen. De satt samlade runt oss i en ring och jag var tvungen att under vår presentation säga “Konjo” till alla barnen, som betyder vacker på amarinja! De skrattade och log mot mig med ögon fulla av glädje!


Efter vårt sista framträdande tackade vi för oss!

De små sötnosarna klamrade sig fast vid oss, pussade oss på kinderna, klappade våra huvuden och skakade våra händer! Fantastiska barn!

// Sara Sangfelt

Location:Awassa

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.