Onsdag 3 april

Flodhästar i Awassa sjön
Idag har vi sett flodhästar. Vi skulle kliva på närmsta båten men den personen ville ha fyrahundrafemtio Brr (Brr är Etiopiska pengar). Pappa tyckte det var för dyrt och den andra mannen ville inte ge sig så vi fick gå vidare till några andra båtar, dem var likadana som dem förra. Den mannen ville först ha femhundra men Sara övertalade honom så till slut blev det trehundra femtio. Vi klev på motorbåten. Två guider klev också in i båten och en av de började ro för att komma en bit ut på sjön, sedan startade han motorn och vi började åka snabbare och snabbare. Vi tog många bilder både på Sara, på pappa och på mig. Jag satte mig först på en säker plats lite i mitten av båten, sedan vågade jag gå fram till ena änden av båten och satt mig längst fram men var ändå lite rädd för att ramla.
Det tog sin tid att komma fram till andra sidan sjön där flodhästarna håller till. Vi åkte inte ända fram utan stannade precis där vassen började för flodhästarna gillade och simma där. Det var jätte stora och lekte med varandra i vattnet. En ställde sig upp så att visa att han var stor och stark.

//Blanca Contreras (9 år)

Vi mötte barnen på Lewe Resort för att träna simning i poolens kalla vatten. De utvecklar och förbättrar sin teknik riktigt snabbt tycker jag, är väldigt imponerad över vilka fantastiska kämpar de är. Vi tog hand om dem som fortfarande behöver lite mer hjälp och lekte med dem så att det skulle få in vanan och känna sig trygga i vattnet. Jag blir väldigt glad när barnen ständigt frågar mig om hjälp, hur man ska simma allt från crawl till fjärilssim. Det är förvånande att se att de alltid är öppna för nya utmaningar!

När det blev mörkt avslutade vi “poolhänget” med att spela och sjunga tillsammans till “Someone like you”. Andra gäster närmade sig oss för att ta del av den stämningsfulla musiken.

Sedan gick vi hela vägen från Lewe Resort till barnhemmet, hand i hand, och sjöng hela vår repertoar med dem. Vilka fina minnen!

//Sara

Location:Awassa

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.