Tisdag 2 april

Tisdag 2 april
Promenad längst Awassa sjön, en fantastik spelning i Mount Olive skolan och fest på Barnhemmet.

Vi gick en lång promenad längst Awassa sjön och på vägen träffade vi på två små barn och de var båda underbara, vi hälsade på dem och tog bilder med dem. Sen promenerade vi vidare och såg små flottar byggda av hö och rep. Männen som stod på dem små flåttearna rodde med långa pinnar som säkert nådde ända ner till botten. De fick upp hur många fiskar som helst! Efter att ha gått en lång stund stannade vi och fikade på ett hotel och jag drack en mango juice som va jätte god och de andra drack en macciato. Sen gick vi hela vägen till stora rondellen och vi var alla så utmattade att vi tog en Bajaj/Tuk-Tuk till marknaden för att köpa kaffebönor till våra vänner och bad konduktörerna att vänta på oss för att ta oss vidare till vårt hotel Tasse Enjory. Där vilade vi en stund och sedan åkte vi till en av barnens skola och uppträde framför alla.

//Blanca Contreras

Att sjunga i barnens skola var en av de häftigaste upplevelserna jag någonsin har varit med om! Jag och Mauricio spelade först i ett klassrum, allt fler barn kom för att kolla på oss och rummet blev så gott som överbefolkat! Det stod även barn utomhus, längst väggen och kikade in genom fönstren. Efter vi spelat i klassrummet gick vi vidare till en utomhusscen och fick spela för flera hundra vackra etiopiska barn. De kollade på oss med tindrande ögon fulla av förundran och jag ville bara springa fram och krama om allihopa. Vi spelade låten Waving Flag (give me freedom) och fick barnen att klappa händerna, dansa och sjunga med!

Efter spelningen sprang alla barnen fram till oss och ville att vi skulle signera deras armar, ben, tröjor och böcker. Jag skrattade av lycka över att få träffa alla dessa underbara individer!

När vi senare under dagen åkte till barnhemmet för att umgås, var det en stor fest på gång, en middag som Kapten Worko planerat sen långt tid tillbaka. Jag, Mauricio och Blanca fick prova på att äta riktig traditionell etiopisk mat. Smaken var mycket spännande och maten var väldigt mättande, vi upptäckte att vi hamnade i ett “matkoma” redan efter att ha ätit halva tallriken. Broshan klagade på mig att jag åt alldeles för lite och sa att han minsann skulle kunna äta 20 x så mycket, sen skrattade han och gav mig en high five!

Efter middagen flätade flickorna hela mitt hår, och jag var verkligen fascinerad över hur duktiga de var, hur snabbt de jobbade och över hur mycket tålamod de hade.

Vi överlämnade även alla de gåvor vi hade med från Sverige, allt från gitarrer, pyssel, till pannlampor. Barnen var riktigt tacksamma och många av dem ställde sig upp och höll ett tacktal. Ashagre sa “the only thing we can do to show our appreciation to you is to improve our grades!”

Jag ville också tacka alla och ställde mig upp för att hålla ett litet tal! Under talet kände jag hur tårarna kom krypandes upp genom ögonen. Tanken på hur fina dessa människor är, hur mycket kärlek de ger en och hur de välkomnar en med öppna armar, gör en riktigt tårögd och man vill inte ens tänka på hemfärden! Jag berättade för barnen hur tacksam jag var över att få vara här med dem och lära känna dem! Hur underbara de är och att jag hoppas att de lyckas skaffa bra betyg och att de får jobba med det de vill jobba med i framtiden. Jag tackade även Mauricio för att han gav mig den här möjligheten att få följa med! Det är något jag kommer vara evigt tacksam för!

Kvällen avslutades med dans, sång och musik!

//Sara Sangfelt

Location:Awasa,Etiopien

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.