Marknaden, tennis och en underbar kväll med barnen

Måndag 1 april
Medan barnen var i skolan passade vi på att ta en tur till Awassas kända marknad. En marknad som påminner mer om hur marknader brukade vara en gång i tiden, en plats där bönder och hantverkare brukade samlas för att sälja sina produkter och byta produkter med varandra. Här hittar man kaffebönor av olika sorter, frukt, grönsaker, levande hönor och tuppar, baljväxter av alla möjliga färger, traditionell keramik, kläder och skor och om man inte hittar en plagg som man gillar kan man låta en av skräddarna sy upp en klänning eller en kostym.
Här trängs man bland vagnar dragna av åsnor och hästar, getter och kalvar, tuk-tuks, tiggare, barn som säljer planscher med religiösa motiv och Barcelona FC tröjor och barn som går omkring och plockar upp kaffebönorna som tappas på marken i hopp om att kunna sälja det vidare för några Etiopiska Brr. Barn som kräver uppmärksamhet genom att säga “you, you” och närmar sig för att skaka hand med en med ett stort leende. Mitt bland alla dessa människor fanns även vi, en grupp svenskar som plötsligt glömt behovet av Iphones, Facebook och Twitter. Ändå är det ganska sorgligt att känna sig främmande i det som borde vara naturligt för oss.
Efter skolan träffade vi barnen vid tennisbanan och spelade med dem tills det blev så mörkt att man fick gissa sig fram för att träffa bollen… Sedan åkte vi till barnhemmet och pratade och sjöng tills natten blev lång.

Location:Awassa

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.