Lördag 30 mars 2013

Efter en lång resa med fullsatt flygplan kom vi, Workafes, Sara, Blanca och jag till Addis Ababa
Två av Workafes vänner väntade på oss vid flygplatsen och skjutsade oss till Workafes bostad för att vila ett par timmar. Där fick Blanca leka med Titti, en snäll och lekfull hund.
Efter några timmars vila var det dags att påbörja resan till Awassa i Workafes “Röda faran” och fem timmar senare var vi framme. Vi checkade in på hotellet Tadasse Enjory och kapten Worko (Workafes) gav oss fem minuter för att göra oss redo att åka och hälsa på barnen.
När vi kom fram till barnhemmet var Ethiopia först ut och välkomnade oss med sitt vackra leendet. Sara hade funderingar på hur barnen skulle reagera när de träffade henne, de hade sett henne på musikvideor men inte personligen och barnen visste inte om att vi skulle komma och hälsa på… fem minuter efter vår ankomst undrade jag var Blanca och Sara hade tagit vägen och hittade dem i ett rum med resten av barnen insvepta i en djup konversation.
Kvällen fortsatte med den traditionella kaffeceremonin som Freod förberedde. Tålmodigt rostade hon kaffebönorna, hon malde bönorna till pulver och sedan kokade hon kaffet. Det serverades i små kaffekoppar till oss och en ljuvlig arom tränger in innan första slurpen som får en att sluta ögonen och sedan är det bara njuta av det bästa av Etiopien.
Kvällen avlutades med musik och dans.

Location:Awassa

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.