Johnnies och Mattias besök dec 2012

Johnnie, Mattias och Worko har varit och besökt barnen och barnhemmet!

Med på resan var Johnnies dotter Stella som föddes samma år som barnhemmet invigdes. Även Pehr från styrelsen var med och våra trogna supportrar från Gotland Jonatan Ahdrian och Henrik Swedborg (de med galan på Gotland som inbringade större delen av de pengar som finansierat utbyggnaden).

Nya bygget

Ett syfte med resan var att se över de nya byggnationerna och planera nästa steg som vi berättade om efter årsmötet – separata toaletter och duschar för barnen och sovrum för personalen. Johnnie och Mattias som satte igång bygget för ett år sedan hade ju ännu inte sett det färdiga resultatet.

Allt vi kan säga är att det är förstklassigt utfört och att vi och barnen är väldigt nöjda!

Sverigeresa

Johnnie och Mattias har påbörjat det kommande projektet att låta våra barn resa till Sverige. Vi kommer låta den äldre halvan av gänget komma hit i första omgången. Målet är att de ska stanna ca 3 veckor och komma lagom till höstterminen 2013 och då bl a ha möjlighet att ta del av engelskaundervisning i Engelska skolan. Det som gjorts så här långt är egentligen att börja förankra idén hos barnen – vill de inte själva resa till Sverige ska de naturligtvis inte behöva göra det! Även pappersarbetet är igång för att i tid få ordning på alla resehandlingar.

Internet, iPad och bloggplaner

Internetuppkopplingen som vi trodde var på plats hade inte alls kommit på plats. Johnnie och Mattias startade upp projektet igen med benägen hjälp av Henrik och Jonatan som under en dag drog nätverkskablar! Förhoppningsvis kommer barnhemmet ha bredbandsuppkoppling inom ett par veckor.

Johnnie och Mattias lämnade också över en ny iPad mini till barnen (datorer har de sedan tidigare). Med iPaden är tanken att de ska kunna fotografera och filma och på egen hand göra uppdateringar här på hemsidan. Barnen är taggade att sätta igång så fort uppkopplingen är igång. Tack till JL Konsult AB som skänkt iPaden!!

I övrigt så mår barnen bra, de klarar sig bra i skolan och verkar trivas med tillvaron! De hälsar och tackar för allt stöd och önskar alla en riktigt God Jul!

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.