Tomten är vår, bygget har börjat!!

Det är med stor glädje vi kan meddela att för ett par månader sedan hände helt plötsligt allt på en gång!

Kommunen vände än en gång i frågan om den angränsande marken och helt plötsligt tillhör granntomten barnhemmet. Inte nog med det, kommunen skänker tomten till barnhemmet!

Orsaken till att kommunen vänt i frågan är inte helt klar men förutom stora tjatinsatser från vår personal och Worko så har barnen själva haft ett finger med i spelet. I våras tröttnade de på att vänta och knallade helt enkelt iväg till kommunen och undrade varför de inte kunde hålla sitt tidigare löfte att ge tomten till barnhemmet!

Det verkar ha bitit och nu är alltså bygget redan i full gång!

Den nya tomten är på 440 kvm och gränsar alltså till nuvarande tomt. När beskedet kom anlitade vi snabbt ett gäng som med barnens hjälp rev det gamla huset (där den ilskna damen bodde för er som kommer ihåg TV-serien!) och murade en 2.5 m hög mur runt hela tomten vilket tyvärr är nödvändigt i Etiopien.

Worko har med hjälp av vår personal i Awassa jobbat hårt med att få alla tillstånd på plats och i mitten av oktober blev det klart med bl a bygglov.

Mot slutet av oktober åkte Johnnie och Mattias ner för att sätta igång bygget. Allt har gått väldigt fort och några arkitektritningar har vi inte tagit fram! Johnnie och Mattias har tillsammans med våra etiopiska byggare skissat upp allt på plats. Det blir fem rum och stor veranda! Och det är våra tjejer som ska bo i det nybyggda huset.

Väl på plats passade J & M på att med hjälp av barnen måla om rummen i den befintliga byggnaden.

De som nu bygger var med vid det ursprungliga bygget 2006, det är bröderna Brosan och Jidak. Deras pappa är kvalitetskontrollant! Hur många de har till sin hjälp är vi inte riktigt säkra på men enligt rapporter vi får är de där från morgon till kväll och det hela går i en rasande fart!

 

Förhoppningen är att tjejerna ska kunna flytta in i det nya huset i januari!

Worko är på väg ner till Awassa just nu och förhoppningsvis får vi lite info inom kort hur läget är!

This entry was posted in barnhemmet, Johnnie och Mattias. Bookmark the permalink.