Besök i Awassa Dec 2010. Del III

Awassa lördag 12.45

Med glädje kan vi nu presentera vår nya medarbetare på plats här i Awassa, nämligen Getahoun Tadesse. Getahoun övertar rollen som extra engelska lärare och administrativ föreståndare efter Tigist som tidigare hjälpte oss med dessa sysslor. Tigist blev tvungen att återgå till heltids arbete på sitt universitet. Vi är väldigt glada över att Getahoun nu har möjlighet att hjälpa oss. Han pratar flytande engelska och ger barnen extra stöd i deras skolarbete och då främst i engelska, 5 dagar i veckan. Nu har det i och för sig gått ett år sedan jag sist var här men en sak som verkligen slagit mig denna gång är barnens framsteg i just engelska. Speciellt Aynalem har tagit ett rejält kliv framåt. Det är så fantastiskt spännande att för varje gång verbalt kunna samtala mer och mer. Alla har ju så mycket att berätta om, och ibland kan en tolk skapa distans i samtalet. Så med vår amharinia och barnens snabba framsteg i engelska kommer snart dialogen flyta som ett rinnande vatten. Camilla Skagerström

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.