Besök i Awassa Dec 2010. Del I

Awassa onsdag 13.15, 32 grader i skuggan.

Barnen växer så det knakar! Det är ett år sedan jag var här och jösses, det händer mycket på ett år. Zinabwa som ganska länge stått stilla i sin utveckling har plötsligt skjutit i höjd. Från att ha varit en busig liten pojke har Ashagre plötsligt förvandlats till en betänksam ung man. Tilahuns mjölktänder är borta och de har ersatts av nya starka friska. Allt detta är en bra måttstock på att barnen har det bra och att livet på barnhemmet fungerar. Men det som börjar bli ordentligt påtagligt är att husen måste byggas ut. Vi har sedan länge en pågående diskussion med kommunen om att få använda granntomten till detta, men tyvärr är det svårt att få fram ett snabbt svar i detta krångliga och byråkratiska system. Vi har beslutat att ge dem (kommunen) ett par månader (!) till, sen måste vi fundera över alternativa lösningar. Det är av stor vikt att få bygga ett hus till så att flickor och pojkar får varsin avdelning. Låt oss återkomma i denna fråga. Camilla Skagerström

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.