Fritidsgården

Som vi berättat tidigare så växer barnen i en rasande takt och huset de bor i blir mer och mer underdimensionerat ju större de blir. Även om innergården är normalstor har vi känt att det saknats en rejäl lekyta för barnen där. Vi har även känt att det saknats möjligheter för dem att komma bort från huset lite ibland, träffa andra barn och träffa nya kompisar. Därför tog vi efter sommaren kontakt med John, en amerikanare som driver en fritidsgård som kallas Awassa City Youth Campus.

I hans verksamhet finns det möjlighet för barn i alla åldrar att delta i olika kursverksamheter som akrobatik, musik, måleri och kampsporten Aikido. Efter att vi varit på besök där några gånger så kände vi att det skulle passa våra barn perfekt att gå dit ett par kvällar i veckan och delta i kurserna. Vi lät barnen själva välja vad de skulle kunna tänka sig att göra och utfallet av omröstningen blev föga överraskande 10 kampsportsutövare och 2 konstnärer. (Yonas och Tilahoun)

Barnen älskar sin nya fritidsaktivitet och vi har märkt att den fått en enormt positiv inverkan på dem; de lyssnar mer på varandra, har blivit mer noggranna och framför allt lugnare, då mycket av överskottsenergin nu går till annat än att kivas, trängas eller bokstavligen klättra på väggarna. Deras lärare, Master Sentayehu är enormt omtyckt av barnen och är både en positiv förebild och inspiratör för barnen. Verksamheten kostar inte något och vi är fantastiskt glada för att John lät oss få plats där då köerna är långa.

Vill ni veta mer om Awassa City Youth Campus kan ni kolla in denna film på YouTube.

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.