Utbyggnadsplaner

Barnen-0161.thumb

Vi har ju en längre tid haft texten “nu bygger vi ut barnhemmet” uppe till höger på sidan. Vi har däremot varit lite dåliga på att informera om detta projekt.

Eftersom barnhemmet är ganska litet och trångt och våra barn växer och blir äldre har vi bestämt oss för att göra en utbyggnad. Utbyggnaden planeras rymma tre sovrum, ett samlingsrum och ett gästrum vilket innebär totalt fem sovrum med de två som finns i den gamla byggnaden för barnens räkning.

Länge har kommunen lovat att en angränsande tomt ska tillfalla vår organisation vilket skulle möjliggöra för oss att uppföra ytterligare en liten byggnad.

Men eftersom detta rör sig om Etiopien är problemet att ett sådant löfte helt plötsligt ändras till det rakt motsatta! Och från att alltså ha ändrats till beskedet att vi inte alls ska få tomten, så börjar det nu möjligen se lite ljusare ut igen men inget är ännu klart.

Som alternativ finns också en möjlighet att en liten remsa mark bakom den befintliga byggnaden kan utnyttjas för en mindre expansion. En utbyggnad på höjden har också diskuterats.

Eventuellt kommer Mats och Camilla att bege sig ner till Awassa under november eller december för att försöka dra i lite trådar.

Så fort vi får klara besked om tomten eller marken bakom barnhemmet kommer vi dra igång med planeringen, bl a ska ritningar tas fram och bygglov sökas!

Vi håller er informerade så fort det rör sig framåt i ärendet!

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.