Vad händer på fritidsgården

Här kommer en iten rapport från Camillas senaste besök i Awassa där hon följde med barnen första gången de gick till fritidsgården (se tidigare info).

Alla barnen

Nu har aktiviteterna pa fritidsgården kommit igång ordentligt. Två dagar i veckan, måndag och onsdag mellan 15-17 går alla barnen dit och får lite eftermiddagsaktivering. Det blev inte så att var och en fick välja vilken aktivitet de ville jobba med utan istället kommer hela gruppen i perioder syssla med samma sak.

Nu de första veckorna står cirkus på schemat. Senare kommer de växla till målning, musik, thaikwandoo (hur stavas det?) och basket. Vi var med under den första cirkuslektionen och med stort nöje följde vi Chernet, Mishu, Fassika och de andra när de för glatta livet svängde runt pa madrasserna.

Det var också väldigt härligt att se hur de lite äldre killarna i vårt gäng omedelbart tydde sig till de äldre manliga fritidsledarna. Fadersgestalter har i många fall lyst med sin frånvaro i våra barns liv. Vi tror att denna aktivering två dagar i veckan kommer att göra barnen mycket gott!

Hälsningar från Camilla

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.