Badutflykt till Wondo Genet

20081221 – Idag tog vi med alla barnen på utflykt. Först tänkte vi åka till parken vid vattnet, dit vi brukar åka när vi vill komma bort lite, men sen föreslog Firooz att vi istället skulle åka iväg på en lite längre utflykt. Sagt och gjort, kl 08.00 stod en minibuss utanför barnhemmet och alla barnen, sömniga och iklädda sina finaste utflyktskläder, hoppade in.

En timme senare kom vi fram till Wondo Genet, ett väldigt vackert område där Haile Selassies ”heliga källa” finns. Han badade tydligen där under sina besök i området – och vattenkällan blev ”helig”.

Promenaden på en kilometer uppför berget gick snabbt. Alla sprang. Fassika med min 10 kilo tunga fotoväska på ryggen. Han insisterade på att få bära den. Själva vattenkällan var en perfekt badplats för barnen, vattnet nådde dem till knäna vilket var skönt eftersom ingen av dem kan simma. Tilahoun kunde inte sluta le och såg helt salig ut när han noggrant tvålade in sig och skvätte runt i vattnet.

Mishu började plötsligt ropa högt då hon nådde fram till det tillströmmande vattnet som blivit som en kraftig rejäl dusch, -det är varmt vatten ,varmt vatten! ropade hon och alla skyndade dit, och Haile Selaises gamla heliga källa hade förvandlats till ett lyckligt bad inferno. I bussen tillbaka till Awassa var det knäpptyst, alla sov.

Camilla Skagerström

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.