Camilla rapporterar från barnhemmet

Camilla befinner sig just nu tillsammans med Mattias och Worko i Awassa – här kommer en kort rapport!

På barnhemmet är det full fart. Förutom några skrubbsår och blåmärken från gårdagens fotbollsmatch mår alla barnen bra.
Vår föreståndare Alamitu har fullt upp med att tillgodose allas olika behov. Ethiopia, Freot och Aynalem närmar sig tonåren och likt tonåringar överallt på jordklotet testar de gränser. Just nu pågår bla en livlig diskussion om vikten av att hålla de tider som sätts upp.

Igår eftermiddag satt vi allihop på den sköna svala altanen (det är varmt i awassa. 27 grader och väldigt torrt) och pratade om allas olika framtidsdrömmar och om vad de vill arbeta med när de blir stora. När vi vid tidigare tillfällen ställt denna fråga har de flesta svarat att de vill bli doktorer eller lärare. Den här gången var det lite annorlunda. Aynalem vill fortfarande bli doktor och Shlmat vill fortfarande bli lärare men sen ville Ashagre Yonas Zinabwa och Fassika bli konstnärer och Tariku och Mishu atleter. När jag sist av alla frågade Tilahoun, som är fem år och yngst i gruppen, vad han vill arbeta med när han blir stor svarade han omedelbart utan minsta tvekan, helikopterpilot. Inte bara pilot utan just helikopterpilot.
Idag ska vi spela fotboll igen, imorgon åker vi på utflykt till parken nere vid vattnet.

Camilla Skagerström (fotograf under inspelningen av hello africa)

This entry was posted in barnhemmet. Bookmark the permalink.