Vittsjös stoltheter

Jag har många gånger tyckt att jag är tjatig i de här breven när jag skriver om att vi gärna stödjer och uppmanar folk till att ta egna initiativ.

vittsjö

Vi gillar som bekant medlemmar som driver projekt själva, som inte sitter still och väntar på att andra skall göra något, utan bara går igång för att de brinner för en sak. Och visst, vi har haft turen att kunna skriva om många sådana projekt i varje nyhetsbrev, men i mitt stilla sinne har jag tänkt att någon gång måste den typen av engagemang ta slut…

Snart har folk glömt bort TVprogrammet och då blir det genast tuffare att få folk att göra ngt…osv…osv.

-Men den dagen har lyckligtvis inte kommit ännu, kan jag säga.

För några veckor sedan blev jag kontaktad av två tjejer, Eleonor och Anna från Vittsjö i Skåne, som skrev och undrade om de kunde få lite bildmaterial från barnhemmet eftersom de skulle arrangera en ”sångkväll” i byn där de bor. Jag blev jätteglad och såg framför mig någon slags mindre fest hemma hos tjejerna där de informerade sina närmaste om oss och om barnhemmet. Men ju mer korrespondens det blev mellan tjejerna och mig, så gick det upp för mig vilket jättearrangemang de var på väg att styra upp.

vittsjö

Så nu kan vi på Föreningen för barnhemmet i Awassa stolt berätta om vår första insamlingsgala!

Den ägde rum i Vittsjö Församlingshus tisdagen den 20/11. Samarrangör var Svenska kyrkan och det ställdes upp med tre musikaliska akter under kvällens lopp. Björnums Manskör, Anna och Eleonor själva samt den lokalt kända trubaduren Anders Wallentheim.

Under showen projicerades det bilder från barnhemmet på storbild och infoblad om projektet spriddes till besökarna. All behållning från arrangemanget gick oavkortat till vår förening, och förhoppningsvis fick vi kontakt med massor av blivande medlemmar.

Tack Anna och Eleonor för allt arbete ni lagt ner och vi i föreningen håller tummarna för att ni arrangerar liknande galor i framtiden!

This entry was posted in bidrag, event and tagged , . Bookmark the permalink.