Ximena

Hon vill egentligen vara anonym, men jag kan inte låta bli att skriva några rader om henne.

Hon har fyra barn själv, och blev så gripen och fascinerad av vårt TV-program att hon kände att hon ville hjälpa till på något sätt. Och det har hon sannerligen gjort:

flaggor

Ximena jobbar på ett stort företag i Stockholm och har med hjälp av några av sina kolleger startat en egen insamling för oss på sitt jobb. Hon har dessutom ”satt press” på sin företagsledning och nu har de gått med på att skjuta till precis lika mycket pengar till insamlingen som hon och hennes arbetskamrater lyckats dra in. (Med andra ord betyder det att bidraget till barnen blir dubbelt så stort när det räknas ihop om några månader…)

Nyligen åkte hon personligen ner till Awassa och barnhemmet för att hälsa på hos barnen och för ”att bara få vara med dem ett tag, men också för att jag skall kunna berätta bättre om dem på jobbet sen”.

Med Mats hjälp har hon satts i kontakt med människorna i Awassa och med sig har hon en resväska fylld med kläder och en symaskinen som skänkts av vänner och bekanta. Resan betalar hon själv och hon har sparat ett bra tag för att ha råd att göra den.

Om någon av er har lust att göra något liknande det Ximena gjort kan ni skriva till mig på barnhemmet@spray.se så hjälper jag er med detaljerna; för är det något jag är säker på så är det att barnen kommer älska att få besök av en person som henne…

This entry was posted in bidrag, Hello Africa (TV) and tagged , . Bookmark the permalink.