Pyren och Päron

Tidigt i våras hade Mats kontakt med Lovisa Sköldefors som också är medlem i föreningen. Hon skrev och undrade om vi hade flygblad som hon kunde dela ut. Eftersom Lovisa av en slump bodde i Hammarbyhöjden precis som Mats, kunde de gemensamt trycka upp några flygblad och Lovisa började sprida dem.

lovisa

I början av sommaren så gav det vår förening en viktig kontakt. Vi fick ett mail av en butiksinnehavare som var väldigt intresserad av att skänka pengar till oss. Affären som heter ”Pyren och Päron” och som samlar in och säljer barnkläder, hade tidigare skänkt en viss del av sina intäkter till välgörande ändamål och var nu på jakt efter ett bra projekt som de ville stödja.

lovisa

Tack vare Lovisas flygblad så är nu ägaren till affären medlem hos oss och under augusti och september skänker hon 10% av alla sina intäkter till vårt Barnhem! Sara Friberg, som hon heter, har drivit sin affär sen 2005 och har alltid skänkt bort både kläder och pengar till projekt som liknar vårt. Hon är också en av eldsjälarna i förorten där hon bor och har lovat att utveckla samarbetet mellan oss och den lokala kulturföreningen. Behöver jag säga att om alla butiksinnehavare var som Sara, skulle världen se mycket bättre ut…

This entry was posted in bidrag, kampanj and tagged , . Bookmark the permalink.