Något stort är på gång…

Inte alla har kontakt till organisationer, företag eller sammanhang där det finns mycket pengar.

orden

Tack vare två av våra medlemmar Elaina & David, ligger vi nu i startgroparna för att dra igång ett lite större projekt. Det här projektet är långsiktigt och kommer syfta till att göra organisationen nere på plats (Berhan Guzo) självförsörjande så småningom. Det kommer dock inte att påverka ekonomin för själva barnhemmet i nuläget, utan vi behöver fortfarande hjälp av er med att skrapa ihop de 4000kr/månad det kostar att driva det.

En förklaring till det här är kanske nödvändig: En av de första sakerna vi kom överens om när vi bildades nere i Etiopien i våras var att Zegey (Vår föreståndare för barnhemmet) inte skulle bli bidragsberoende av oss. Vi vill jobba för att skapa en ”sundare” välgörenhetskedja helt enkelt. Att inte vara bidragsberoende innebär fler arbetstillfällen för folk i kvarteret där barnhemmet ligger och vi tar inte på oss mer ansvar än vi klarar av. (Vi har sagt att vi skall driva barnhemmet tills alla våra tolv barn är vuxna och flyttat ut och det står vi fast vid!)

samtal

Men eftersom huset våra barn bor i inte är tillräckligt stort för att hysa någon sidoverksamhet, försöker vi nu hitta ett sätt att ge tak över huvudet åt något som kan hjälpa till att dra in pengar till Zegeys organisation. Finansieringen av det här huset, som vi i så fall skulle få bygga själva, kommer alltså finansieras externt och inte av vår förening, och det är alltså denna finansiär vi nu i augusti fått kontakt med.

Det är en medlem av en stor välgörenhetsorden i Sverige som sagt sig vara villig att hjälpa till. Vårt samarbete har precis inletts och om allt faller på plats så kommer både vi och Zegey bli väldigt glada. Förhoppningsvis kan jag berätta mer om det här i framtida nyhetsbrev.

This entry was posted in näringsliv, välgörenhet and tagged , . Bookmark the permalink.