Snabba beslut och goda människor

Snabba beslut och goda människor… Innan Worko gjorde sin avresa till Awassa blev han kontaktad av två svenska familjer, Linderoth och Lerdell, som var på besök i Addis. De gjorde sällskap ner till Awassa tillsammans med Worko, och efter att ha mött barnen och fått historien om barnhemmet kände de att de ville bidra med något.

Barnens gamla skor

Eftersom föreningen redan beslutat om att köpa en ny uppsättning skor till barnen så kom man överens om att låta familjen täcka kostnaderna för dessa. Barnen blev så klart överlyckliga över att få nya skor, men också för att shoppingrundan innebar en härlig utflykt till marknaden som ligger en bit utanför centrum.

Varför vi valde att köpa skorna på plats är såklart för att alla barn skulle få en storlek som passade dem samt för att gymnastikskor i Etiopien kostar runt 60 kronor. I och med att familjen gav oss skorna kom vi gratis undan och Worko slapp dessutom stå i tullen och förklara varför han hade 13 par gymnastikskor, alla i barnstorlekar i sitt handbagage, när han själv knallar runt i 43:or…

Mats och Lotta på kanal 5:s maskeradfest

Om ni känner att ni vill ge barnen något som inte är pengar, så kan ni självklart göra det ni också. Det allra bästa är då att ni skriver till oss på barnhemmet@spray.se och berättar vad ni hade tänkt er. Antingen så tar vi med oss det ner, eller så köper vi det åt er på plats. Vi lovar att ta bilder och vi kan dessutom skriva om det här i nyhetsbrevet om ni vill.

Allt är möjligt!

Det andra exemplet är hur fick hjälp av en svensk som jobbar i Afrika på ett företag som är verksamma i Etiopien, och hur vår organisation lyckades lösa ett problem med en kyltransport på några hektiska timmar, iförda aftonklänning och fågeldräkt…

Medan Worko jobbade på plats i Etiopien roade sig Mats på maskeradfest hos kanal 5 hemma i Stockholm. På festen fick han veta att kanal 5 blivit kontaktade av en man som gärna ville skänka ett kylskåp till barnhemmet, men att det var bråttom.

Den nya kylen

Eftersom han i TV-programmet sett att barnen valt en TV framför ett nytt kylskåp, ville han nu gärna skänka ett sådant till oss. Problemet var bara att han endast skulle stanna i Etiopien, där hans företag placerat honom, i en dag till…

Eftersom Mats var på festen utklädd till duva och insåg omöjligheten att flyga med ett eventuellt kylskåp under armen till Etiopien i det tillståndet, löste sig problemet såhär: Genom ett intensivt ringande och mailande från festen, lyckades Mats och Lotta sätta kylskåpsmannen Ted, i kontakt med Worko. De i sin tur avtalade att på eftermiddagen därpå mötas i Addis Abeba för att fixa fram ett sponsrat kylskåp i ett av företaget Sibirs butiker, i stället för att frakta ner ett sådant från Sverige, som var tänkt från början. Worko lastade helt sonika in kylskåpet i sin bil och körde sedan tillbaka till Barnhemmet i Awassa.

Och tack vare det kan nu barnen hålla sin matvaror kylda – Vi tackar så klart Ted Örbrink och hans företag Dometic tusenfalt för kylskåpet och för allt det tålamod han visade under de hektiska timmarna innan vi fick tag i Worko.

This entry was posted in bidrag, gåva, worko and tagged , . Bookmark the permalink.