Mera goda nyheter

Ni som såg programmet vet kanske att det var ett starkt motstånd till vårt barnhem av makthavarna nere på plats till en början. Tre dagar innan vi skulle åka hem var det fortfarande väldigt osäkert om det skulle rivas eller inte. (Strulet berodde mycket på att vi konstant vägrade att betala mutor till tjänstemännen på kommunen, vilket är vår hållning fortfarande)

ishot-8-width160.png

Som ni vet så revs det inte och huset står idag kvar med barnen i det. -Och nu till det roliga: Samma tjänsteman som motarbetade oss under byggnadsperioden och ställde till det för oss då, har nu tagit barnen och vår verksamhet till sitt hjärta och beslutat att ge oss mer mark! Med andra ord har kommunen upplåtit ett stycke jord på kommunal mark som barnhemmet kan använda för att odla grönsaker, eller för att ha andra aktiviteter på. Vår ambition har alltid varit att vårt barnhem skall bli självförsörjande inom tio år, och som ett led i det, är det här såklart mkt goda nyheter. Inom en snar framtid kan alltså barnen få lära sig att odla grönsaker som de antingen kan äta själva eller sälja på marknaden. Till en början kommer vi nog dock att använda den mer som en alternativ lekplats för barnen de gånger de behöver mer yta att röra sig på.

Zegey var väldigt glad över att saken fått den här vändningen, och att det innebar att hans kontakter med kommunen nu förflöt mycket mer konfliktfriare än vad som var fallet när vi var nere.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.