Goda nyheter från barnhemmet

ishot-6.png

Mats, från vår förening har precis kommit hem från Awassa efter att ha kollat upp så att allting funkar som det skall. Det var såklart ett rörande återseende med barnen och efter allmän presentutdelning och kramkalas så genomgick alla (både barn och personal) intervjuer under två dagar. Det visade sig att allting funkar som det skall och barnen känner sig både psykiskt och fysiskt starkare. Det tydligaste beviset för det är att alla barnen sa att deras hemska mardrömmar börjat försvinna. Det enda akuta behovet han upptäckte var att vi behöver en extra fritidspedagog som kommer och leker med barnen 2-3ggr i veckan utanför barnhemsinhägnaden. Det blir lätt lite instängt därinne eftersom vår föreståndarinna Alamitu har fullt sjå med att städa, laga mat och aktivera ungarna när de är inne på barnhemmet, och barnen är inte tillåtna att leka själva ute på bilvägen som går precis utanför dörren.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.